Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

Naktī uz 20. decembri norisinājās 2020. gada “Mr.Olympia” finālsacensības atklātajā vīru bodibildinga kategorijā. Par uzvarētāju kļuva Ēģiptes pārstāvis Mamdu Elsbiajs, jeb Lielais Ramijs.

Neskatoties uz pandēmijas dēļ izmainīto kalendāru un “Olympia Weekend” pasākumu pārcelšanu no septembra uz gada beigām, šajā nedēļas nogalē planētas labākie kultūristi satikās, lai klātienes cīņā noskaidrotu labākos.

Lai piedod man visu pārējo kategoriju pārstāvji, bet, manuprāt, “Olympia Weekend” galvenais notikums ir tas ar kuru viss sākās, proti, “Mr.Olympia” sacensības, jeb open kategorijas vīru bodibildings. Šogad, turklāt, kas nebija raksturīgs citus gadus, bija gana daudz intrigu un ekspektāciju.

Pirmkārt, uz galvenās bodibildinga skatuves atgriezās Fils Hīts. Septiņkārtējais turnīra uzvarētājs iepriekšējo gadu bija izlaidis veselības problēmu dēļ, bet 2018. gadā palika trešais. Savukārt motivācija atgriezties bija ne tikai dēļ vēlmes atgriezt labākā planētas bodibildera titulu sev, bet arī tamdēļ, ka tiekot pie astotās Jūdžina Sendova statuetes, Hīts nostātos vienā rindā ar Lī Heiniju un Roniju Kolmenu kā tituliem bagātākie “Mr.Olympia” dalībnieki un, kas arī bodibildingā ir zīmīgi, pārspētu Arnoldu Švarcenegeru.

Tiesa, tas nebija viss, jo iepriekšējā gada čempions Brendons Karijs nedomāja atdot savu titulu, kā arī bija virkne ar citiem, perspektīviem un ilgus gadus startējošiem atlētiem, kas netipiskajos apstākļos varētu uzvarēt.

Tieši no pēdējās grupas čempions arī iznāca – Lielais Ramijs, jeb ēģiptietis Mamdu Elsbiajs. Jau iepriekšējā vērtēšanā bija redzams, ka Hīts, lai arī kopumā rādīja labu formu, par uzvaru necīnīsies un tituls izšķirsies starp Ramiju un Kariju, bet finālā tiesneši deva priekšroku vienam no pēdējo gadu lielākajiem “frīkiem”, Mamdu Elsbiajam, kura sacensību svars (pēc “suškas”, t.i., maksimāli tīrā muskuļu masa) ir ap 140 kg, t.i., 20-30 kg vairāk nekā pārējiem masas monstriem.

Līdz ar to pirmais trijnieks 2020. gada “Mr.Olympia” izskatījās šādi – Mamdu Elsbiajs, Brendons Karijs un Fils Hīts. Irānietis Hadi Čopans ierindojās ceturtajā vietā, nīderlandietis Viljams Bonaks palika piektais, bet sešinieku noslēdza Akims Viljamss.

Pēc 2020. gada “Mr.Olympia” par aiziešanu no sacensību bodibildinga paziņoja 2008. gada turnīra uzvarētājs Deksters Džeksons. Jāatzīmē, ka Džeksonam novembrī palika 51 gads un tā ir fantastiska sportiskā ilgmūžība, ņemot vērā, ka profesionālā karjera viņam sākās pirms 21 gada, bet pirmās sacensības “The Blade” aizvadīja pirms 28 gadiem.

Viņa kontā ir 20 dalības “Mr. Olympia”, 29 uzvaras profesionālās līgas sacensībās, pieci “Arnolds Clasic” tituli, kas visi uz šo brīdi ir absolūtie rekordi. Tāpat viņš ir vienīgais bodibilderis, kas uzvarējis “Mr.Olympia” kā open, tā arī masters (veterānu) kategorijās.

Runājot par citām kategorijām, 212 mārciņu kategorijā par uzvarētāju kļuva Šons Klarida, Kriss Bamsteds kļuva par uzvarētāju klasiskajā bodibildingā, bet Brendons Hendriksons – par čempionu “mens physique”.

Dāmām par “Ms.Olympia” kļuva Andrea Šova, bet Misija Truskota pārspēja bijušo rīdzinieci Oksanu Grišinu un triumfēja Fitnesa kategorijā. Sidnija Gilona uzvarēja Figūras sacensībās, bet Žaneta Lajanga kļuva par uzvarētāju Bikini kategorijā. Visbeidzot Sāra Vilega bija labākā “Womens Physique” ieskaitē.   

Ar sacensību protokoliem var iepazīties te:

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *