Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

Veselīgs dzīvesveids, sports, pareizs uzturs, preses kubiki – ehh, cik skaisti tas viss izskatās, bet pelmeņi paši sevi arī neapēdīs, un kā gan atteikties no iespējas paskatīties kādu filmu vai sporta pārraidi, papildinot to ar dažādām uzkodām. Arī uz veikalu, kas atrodas pāris krustojumus tālāk, labāk aizbraukt ar mašīnu, jo, zin’kā, ar lieliem maisiem iet atpakaļ nebūs ērti, turklāt, ko padomās kaimiņi?

Tas ir aptuvenais ceļš no slaida 20-gadnieka līdz jau ievērojamus apmērus sasniegušam 30(+)- gadniekam.

Šoreiz gan nemēģināsim Tevi kaunināt vai likt vingrot, lai tiktu vaļā no visa liekā, jo tas, protams, ir pārāk ilgs process, taču parunāsim par to, kā tad Tev ģērbties laikā, kamēr vēl nebūsi ticis līdz kaut nedaudz sportiskai formai vai arī, kad Tava sportiskā forma ir aizgājusi nekontrolētā sānslīdē (mūžīgā masas audzēšanas procesā).

Uzreiz gribas iebilst, ka ir viena fundamentāla kļūda, ko pieļauj, ja ne visi, tad absolūtais vairākums miesās brangu tēvaiņu. Kāda? Uzskats, ka, ja jau es esmu resns, tad man ir jānēsā lielas drēbes. Izmēru, ja ne divus izmērus, lielākas, tad neviens nepamanīs lielo vēderu vai jau otrā izmēra krūtis.

Protams, nēsāt “slim fit” apģērbu apjomīgiem kungiem ir vēl trakāk un muļķīgāk, taču pārāk lielu drēbju nēsāšana tēlu labāku nepadara. Tas ir tikpat smieklīgs, tikai citādāks. Visām drēbēm ir jābūt piemeklētām pēc izmēra. Jā, var gadīties, ka neizdodas atrast vajadzīgo un, ja nav vēlēšanās skraidīt pa veikaliem, ir vērts apdomāt iespēju vismaz svarīgākajiem un svinīgākajiem apģērba gabaliem izmantot šuvēja pakalpojumus. Jā, tas būs dārgāk, taču arī labāk.

Pie šī paša der pieminēt, ka ziemā arī būtu jāizvairās no ziemas virsjakām, kas piedod apjomu tēlam. Tā var viegli pārvērsties par “koloboku” jeb rausīti vai kādu no “South Park” personāžiem. Izvēlieties klasiskus vilnas vai ādas mēteļus.

Kas vēl ir jāņem vērā? Resnam, jā, atļaušos lietot šādu apzīmējumu, cilvēkiem ir divi galvenie izaicinājumi – noslēpt savus apaļumus un vizuāli padarīt sevi tievāku. Kā to paveikt? Labs piemērs ir ar biksēm, precīzāk, veidu, kā tās nofiksēt. Ja Tev ir liels vēders, tad josta nebūs labākā izvēle, lieto bikšturus. Nevelc jakas ar augstu apkakli, bet izvēlies džemperus ar V-veida izgriezumu. Nēsā vestes, izvairies no biksēm ar paaugstinātu vidukli. Visbeidzot – nēsā klasiskas bikses un kurpes, kas vizuāli “pastieps” Tevi vismaz par pāris centimetriem.

Patiesībā ir jāatceras viens ļoti vienkāršs fakts, ko daudzi kungi aizmirst, – klasisks, pareizi piemeklēts uzvalks ir vislabākais veids, kā noslēpt visas sava ķermeņa nepilnības – vai tas būtu vēders, vai kas cits. Protams, tas nav aicinājums katru dienu doties uz darbu pilnā klasiskajā uzvalkā, taču iegādāties ikdienas uzvalku vai vismaz žaketi gan nenāktu par ļaunu.

Ir arī mazāk acīmredzami knifi, piemēram, lai iegūtu to pašu pāris centimetru efektu, stilisti iesaka bikšu un kurpju krāsu saskaņot, kas tādā veidā “sapludinās” tēlu. Protams, ir arī jāizvairās no horizontālām svītrām apģērbā, kas ikvienu cilvēku “piespiež pie zemes”.

Visbeidzot, pēdējais sarakstā, bet nebūt ne pēdējais vispārējais ieteikums. Ja Tu esi tiešām lielu izmēru nēsātājs, neekonomē naudu, iegādājoties labas drēbes. Tu esi liels, līdz ar to drēbes tiek pakļautas lielākam izdilšanas riskam. Izvēlies izturīgus materiālus!

Noslēgumā gan gribētos pieminēt vēl vienu lietu – apģērbs, protams, ir svarīgs, taču tāpat ir svarīgi dažāda veida aksesuāri, kas var novērst cilvēku uzmanību no lielā vēdera, piemēram, cepure vai interesants tauriņš. Izmanto aksesuārus, lai padarītu savu tēlu spilgtāku.

Kā redzams, lieli ķermeņa apjomi nenozīmē, ka Tu nevari izskatīties labi. Tiesa, viss iepriekš rakstītais nav jāuztver kā oda lielajam vēderam, ej trenēties!

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *