Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

“Nē, sieviņ, šito es neģērbšu! Šajā… es izskatos stulbi!” – tā ir ļoti bieža daudzu kungu atruna, kad viņi nevēlas ģērbt tās drēbes, kas nesaskan ar viņa īsto tēlu un patieso būtību. Tomēr, lai arī mums, kungiem, katram ir sava saprašana par to, kā mums pašiem ir jāizskatās, daudzi pieļauj elementāras kļūdas, kas patiešām arī liek izskatīties muļķīgi. Šeit būs neliels saraksts ar ieteikumiem, kas nav jāpieļauj, ja nevēlies izskatīties neveikli!

1. Atpogā žaketes apakšējo pogu!

Vienreiz un uz visiem laikiem atceries – žaketes, tāpat kā vestes vai kardigana, apakšējā poga netiek pogāta ciet! NE-TIEK! Tā ir kļūda, ko pieļauj ļoti daudzi, arī sabiedrībā zināmi un redzami cilvēki, kas bieži tiek izmantots kā arguments “Bet pat VIŅŠ tā nedara!”. Nedara un izskatās muļķīgi!

Kāpēc ir jāpogā vaļā tā poga? Lai arī nav laiki, kad cilvēki pārvietojas jāšus, bet tieši šajā laikā radās šis noteikums, apakšējās pogas turēšana vaļā ļauj ne tikai brīvāk kustēties, bet arī nepadara žaketi par masīvu plastmasas maisu.

2. Pēc uzvalka iegādes nogriez visas birkas un diegus!

Skaidra lieta, ka, iegādājoties dārgu mantu, lielāks baudījums ir nevis no paša pirkuma, bet sabiedrības reakcijas par to, taču tāpēc pašam nav jāpārvēršas par putnubiedēkli!

Tikko nopirktam uzvalkam var būt dažādas birkas uz piedurknēm, diegi uz pleciem, arī aizšūtas kabatas. Tas viss ir jāņem nost, bet kabatas – ļoti uzmanīgi ar šķērēm jādabū vaļā.

3. Klasiskie apavi ir jāsaskaņo ar jostu!

Ja esi uzģērbis klasiskās kurpes, tad, lūdzu, ļoti, lūdzu, pieskaņo pie tām jostu! Tas, lai arī nav nāvīgs grēks, taču liks izskatīties daudz pārliecinošāk.

4. Krekla piedurknēm ir jābūt redzamām zem žaketes.

Tā nav sākumskola, kur visam bija jābūt līdz milimetram kārtīgi un neviens krekla gabals nedrīkstēja būt redzams no zem virsējās apģērba kārtas! Krekla piedurknes drīkst, un tām arī ir jābūt, par kādu centimetru vai pat diviem garākām nekā žaketes piedurknēm. Tiesa – nepārspīlē, citādāk izskatīsies kā pionieros nepieņemts skolas huligāns!

Beigu beigās – ja pēc iegādes uzvalks prasa individuālu pielāgošanu, nepažēlo savus eiro, aizej pie drēbnieka/ šuvēja, kurš pielāgos uzvalku tieši Tev.

5. Bikses – pāris centimetrus virs zemes.

Biksēm savukārt ir jābūt kādus 2 centimetrus virs zemes. Protams, ka mode ir mode, taču tā nāk un iet, bet klasika paredz, ka biksēm ir brīvi jākrīt uz apaviem, veidojot vienu kroku. Tāpat klasika paredz, ka biksēm, ja esi jau apģērbis apavus, jābūt 2 cm virs zemes.

6. Mētelim nav jābūt pieguļošam.

Mētelis nav krekls un nav arī žakete. Tam nav jābūt pieguļošam, bet gan vidēji brīvam. Aizpogā to un ieliec starp pogām dūri. Ja mētelis sāk spiest vai atpogājas – šis nav Tavs izmērs, meklē lielāku.

7. Izvēlies kaklasaiti pēc garuma.

Tagad nerunājam par kaklasaitēm, kas sākotnēji ir īsas, uz tām šis noteikums neattiecas, bet, ja esi nolēmis nēsāt kaklasaiti, tās pareizais garums būs “līdz jostai”, t.i., kaklasaites apakšējam galiņam ir jāskaras pie jostas.

Svarīgi ir arī atcerēties, ka kaklasaites labākais draugs ir žakete, veste vai bleizeris. Nevajag to nēsāt tāpat vien.

8. Melns uzvalks – bērēm!

Melns uzvalks, kas varbūt arī izskatās skaisti, patiesībā ir ar ļoti šauru izmantošanas amplitūdu – darbs, ja strādā par kādu miesassargu, ļoti oficiālas viesības ar stingru dreskodu vai bēres. Pārējos gadījumos labāk izvēlies citus toņus.

9. Soma! TIKAI!

Lai vai cik ērtas būtu tās mazās jostas vai pār plecu liekamās somas, tās ir aizgājušo gadu paliekas. Atbilstoši situācijai izvēlies vai nu portfeli, vai mugursomu.

10. Zeķes + vaļēji apavi = NĒ!

NEKAD NENĒSĀ ZEĶES, JA ESI UZVILCIS VAĻĒJOS APAVUS!!! Lai cik par šo ir runāts, lai vai cik anekdotes ir izstāstītas, vienalga ir daudz cilvēku, kas šo kombināciju uzskata par modes virsotni un KATRU VASARU to demonstrē!

Ja ir slēgtie apavi, bet esi šortos, tad zeķu garumam arī jābūt pēc iespējas mazākam, un, cerams, nav jāstāsta, ka baltas zeķes ir sporta tērpa sastāvdaļa.

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *