Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

Ar to, ziniet, nelielās! 10 temati, par kuriem paklusēt

Nav svarīgi, piektdienas vakarā bārā pie alus kausa, vai darbā, sanāksmju telpā, gaidot kārtējo orgsapulci, bet mēs, risinot savus “small talk” mēdzam aizskart visdažādākās tēmas un, kā jau tas cilvēkiem ir raksturīgi, mēdzam arī nedaudz palielīties. Mēs piedāvājam 10. tēmu sarakstu par ko lielīties nebūtu vēlams.

1. DARBS

Domāju, ka katram ir tāds paziņa, kurš burtiski vienmēr visas sarunas sāks un nobeigs par darbu. Gan savu, stāstot ko viņš dara, gan izprašņājot citus. Ja pats esi tāds, tad šis ir īstākais laiks to pārtraukt! Kāpēc? Tāpēc, ka Tavs darbs ir Tavs darbs, citus tas var arī neinteresēt un vakara vidū sākt stāstus par to kā Tu noformēji kārtējo pārdošanas darījumu vai kādu shēmu izdomāji, ir diezgan nevietā, ja vien tā nav darba kolēģu ballīte.

Ja būsi labs savas jomas profesionālis, par darbu Tev pajautās paši vai, kas būtu pavisam vienreizēji, uzrakstīs kādā žurnālā. Pašam par to runāt – nē, labāk ne.

2. FANOŠANA

Vīriešiem, kā to jau sen ir izpētījuši psihologi, esot vajadzība pēc kopības sajūtas, lai, esot kompānijā ar tādiem pašiem kā viņš, cīnītos, piedzīvotu uzvaras vai zaudējumus, t.i., tāds pirmatnējais mednieku kopienas gars. Liela daļa mūsdienās to gūst atbalstot to vai citu sporta komandu.

Pat ja Tev liekas, ka visi seko līdzi un pārdzīvo par Rīgas “Dinamo” rezultātiem, uzbāzties ar saviem spriedumiem par hokeju nevajag. Nebūt ne visi seko līdzi sportam un tie, kuri seko var būt arī citas komandas atbalstītāji, kas, vismaz uz laiku, var izraisīt spriedzi komunikācijā. Tāpēc atstāj šīs sarunas brīžiem, kad kopā ar tādiem pašiem faniem būsi bārā un skatīsies kā tavējie sitīsies ar svešajiem.

3. MAŠĪNA

Pieauguša vīrieša dzīvē nav daudz lietu, kas viņam ļautu sajusties kā puikam, bet mašīna ir viena no tām, kas, tomēr, ikdienā ļauj mazliet paspēlēties. Tiesa, nevajag lielīties ar mašīnu!

Ja Tu esi, veiksmīgs un bagāts, tad jauna dārga auto iegādei nevajag būt kaut kam ārkārtējam, bet, ja nopirki kādu budžeta klases auto, tad, būsim atklāti, ko Tu vēlies pārsteigt? Jau sen kā nav tie laiki, kad personīgais auto bija kāda luksus prece, jo pašlaik tā ir ikdiena. Savukārt, ja esi nopircis dārgu mašīnu, kas neatbilst Tavam dzīves līmenim, tad, lai arī visi no sākuma būs sajūsmā, pēc tam galvenais apspriešanas temats būs Tavas kredītsaistības.

Esi drošs, ja Tavs auto patiešām būs ievērības cienīgs, to pamanīs!

4. IZGLĪTĪBA

Bez izglītības, protams, tagad ir grūti, taču vienlaicīgi – augstākā izglītība vai pat maģistra grāds pašlaik noteikti nav tas ar ko var lielīties. Faktiski tā arī neparāda to kāds Tu esi profesionālis, bet gan to, ka Tu zināmu laiku esi veltījis studijām un bijis gana pacietīgs, lai to visu nofinišētu.

Lielīšanās ar izglītību ir lielīšanās lielīšanās pēc, jo nez vai, ja būsi pabeidzis kādu tehnikumu vai NVA kursus, Tu par to visiem ar lepnumu stāstīsi.

Tāpat nav jālielās ar acīmredzamām, taču mūsdienās, iespējams, ne tik modīgām lietām, kas skar izglītību vai intelektu. Piemēram, grāmatu lasīšana. Tu tās lasi priekš sevis, lai attīstītu domāšanu un iztēli. Kāpēc ar to būtu jālielās?

5. DZĪVESVEIDS

Protams, mēs visi saprotam, ka, ja esi sācis piekopt kādu konkrētu dzīvesveidu, piemēram, sācis nodarboties ar sportu un ievērot pareizu uzturu vai esi atteicies no gaļas, pievienojoties vegānu armijai, par to ļoti, ļoti, ļoti gribas kādam pastāstīt, pretējā gadījumā zūd visa jēga, taču to nevajag darīt.

Ja tas ko Tu dari Tev patiešām ir nepieciešams un Tu uzskati to par pareizu, tad droši dari, bet tas, ka Tu par to dalies pa labi un pa kreisi nozīmē, ka vai nu Tu gaidi kādu sabiedrības akceptu vai Tavas darbības motīvs ir nevis sports vai vegānisms, bet vēlme būt “augstāk” nekā kaimiņš.

6. PAZIŅAS

Protams, ir forši, ka Tev ir populāri vai ietekmīgi draugi un paziņas, taču, ja tas ir Tavas dzīves vienīgais lielais sasniegums, tad, diemžēl, man Tev ir sliktas ziņas.

Patiesībā tā ir diezgan nievājoša attieksme pret sevi, ja lielies ar to, ko Tu pazīsti, jo daudz vērtīgāk un pareizāk būtu censties pašam kļūt par to, kura draudzību izceļ citi.

7. INTERNETĀ IZLASĪTI FAKTI

Sākumskolas otrajā klasē, neapšaubāmi, var iegūt kādu autoritāti atstāstot iepriekšējā vakarā kādā žurnālā vai Internetā izlasītu informāciju, taču tad, kad būsi jau izaudzis no smilšukastnieka vecuma, vajag domāt ko citu, jo lielīties ar šāda veida “erudīciju” ir diezgan dīvaini.

Būsim godīgi – visiem ir Internets un visi ir lasījuši “10 interesantos faktus par …”, kas lielajā vairumā ir puspatiesības vai totāls “fake news”, tāpēc labāk savu laiku netērē nedz šiem rakstiem, nedz to atstāstīšanai, jo pēc tiem par erudītu Tevi nez vai kāds uzskatīs.

8. VESELĪBA

Kā saka, tas, ka Tu proti gūglēt un pēc simptomiem, kā pašam liekas, atrodi savu iespējamo slimību, nepadara Tevi par ārstu. Protams, ir teiciens, ka rētas vīrieti padara tikai skaistāku, taču citi to saprot galīgi greizi, jo lielīties ar pašdiagnosticētām slimībām nav labais tonis.

Ja Tev patiešām ir kādas veselības problēmas, tad labāk paklusē, jo ārpus-medicīnas problēmas, kas var rasties dēļ Tavām slimībām, domājams, pārsteigs Tevi pašu.

9. LOCEKĻA IZMĒRI

Protams, ka dzimumlocekļa izmērs daļai vīriešu ir īpašs temats, bet otrie to (pagaidām) nevēlas atzīt. Interesanti gan, ka, ja paskatās dažādas aptaujas ko ir veikuši gan zinātnieki, gan citas organizācijas, var secināt, ka locekļa izmērs visvairāk interesē pašus vīriešus nevis sievietes, kā tam, vismaz teorijā, pētot šī vispārējā uztraukuma cēloņus.

Lai arī mūsdienu porno industrija abu dzimumu pārstāvjiem ir iedzinuši zināmus kompleksus, liels loceklis nav nedz “WOW!”, nedz nepieciešamība. Tā ir tikai sava veida ģenētikas izpausme, kas nebūt ne vienmēr ir noderīga, jo lielākā daļa sieviešu, ko rāda pētījumi, labāk jūtas ar pilnīgi vidēju izmēru locekļiem. “Augstāk! Tālāk! Stiprāk!” atstāj sporta arēnām, bet gultā centies izpausties citās kvalitātēs.

10. KAITĪGIE IERADUMI

Vidusskolas laikā vai agrīnajos studiju gados katra kārtīga tusiņa neatņemama sastāvdaļa, bet citu reizi, pat interesantākā to daļa, ir stāsti par to kurš, ko un cik esot izdzēris un kā pēc tam cīnījies ar nelabumu un paģirām. Pieaugušu cilvēku sabiedrībā stāsti no sērijas “izdzērām vidēji katrs pa pudelei viskija un vēl vienu kopējo” nekādas dividendes neatnesīs, drīzāk liks par Tevi domāt ne tās patīkamākās lietas.

Ja jau Tev ir kāds kaitīgs ieradums – tad labāk paklusē un sāc meklēt iespējas no tā (vai pat “tiem”) atbrīvoties, jo tas nav pamats lepnumam un lielībai.

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *