Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

Tu noteikti zini teicienu par to, ka atliek vien Tev pateikt, kas ir Tavi draugi, tā uzreiz būs skaidrs, kas esi Tu pats. Gan jau, ka arī esi dzirdējis par to, ka vislabāk dzīvojas tam, kura draugos ir ārsts, policists, jurists un… killeris.

Jā, tas vērtīgo draugu saraksts, protams, ir ar noteiktu kriminālu ievirzi, taču abi šie teicieni, varbūt, liek aizdomāties par to, kā mūs ietekmē tie cilvēki, kurus mēs esam uzņēmuši savā draugu lokā. Nē, tas nav stāsts, ka mēs draudzējamies tikai ar “izdevīgajiem” un visa draudzība kā tāda ir balstīta tikai uz tādām “es tev – tu man” darīšanām.

Īstas vīru draudzības viens no galvenajiem raksturlielumiem ir tas, cik ļoti tā Tev ļauj augt un attīstīties. Izvēloties to sabiedrību ar kuru Tu pavadi savu laiku, vai veltot kādu laiku tai vai citai sabiedrībai, ir skaidri jāsaprot ko Tu no šīs draudzības iegūsti. Tas arī Tev pašam ļaus saprast kāds Tu esi draugs un, iespējams, kaut ko pamainīt.

Jau pirms teju 10 gadiem viens no Ziemeļamerikas vadošajiem vīriešu dzīvesstila portāliem “The Art of Manliness”, jeb “Vīrišķības māksla” publicēja savu redzējumu par to kādi cilvēki ir jāmēģina iekļaut savā draugu lokā, paskaidrojot arī kāpēc tieši šie.

Meistars

Draugs-meistars, iespējams, ir pats noderīgākais no visiem šajā sarakstā apskatītajiem, jo, kā jau Tu saproti pēc apzīmējuma, tas ir cilvēks, kurš Tev var palīdzēt ar dažādiem projektiem – nomainīt elektroinstalāciju, uzbūvēt kādu šķūnīti vai salabot auto, nav svarīgi, jo tas ir cilvēks, kurš prot pats un var iemācīt arī Tevi.

Ir tikai viena LIELA problēma, neatkarīgi no tā vai Tu pats esi šis meistars vai Tev ir šāds draugs, proti, nevajag viņu “izmantot”. Viena lieta ir, kad brīvā laikā, izdzerot kādus pāris alus, jūs kopā paveicat kādu darbu, cita, kad Tu viņam zvani un saki ‘”VAJAG! JAU VAKAR VAJADZĒJA! ĀTRI!”

Atceries, ka viņš Tev palīdz. Labprātīgi tērē savu laiku, kurā viņš var… nu, jebko viņš var darīt, bet palīdz Tev. Novērtē to! Tāpat, ja darbs ir bijis liels vai Tu labi zini, ka viņš Tev ir ieekonomējis lielu naudu, piedāvā viņam atlīdzināt. Ja ne naudā, tad kā citādi.

Filozofs

Dzīve ir ļoti sarežģīta, vai ne tā? Ne vienmēr to var izprast patstāvīgi un tāpēc noder kāds, kurš varbūt arī nav baigais domas un filozofijas guru, taču cilvēks ar savu pieredzi un savu skatījumu uz dzīvi. Jā, iespējams, daudzi uzreiz iedomājas “pudeles brāli”, ar kuru pasēdēt pie glāzes un pačīkstēt par dzīves pārestībām, taču, nē.

Tas ir cilvēks ar lielāku dzīves pieredzi, kurš var padalīties ar savām domām, sniegt konstruktīvu kritiku. Viņš būs kā mentors, viņš būs tas, kurš varēs paskatīties uz Tevi no malas un sniegt vērtējumu par Tavas dzīves izvēlēm un situācijām. Nav obligāti, lai viņš būtu Tavs labākais draugs un arī pēc viņa viedokļa Tu vari neprasīt katru dienu vai nedēļu, taču viņš ir tas par kuru Tu zini, ka viņš ir cilvēks, kuram var prasīt padomu.

Vecpuisis

“Vecpuisis” tas nav par attiecību statusu, tas ir daudzu īpašību un attieksmju kopums, ko īsumā var raksturot kā cilvēks, kuram nav lielu saistību, atbildības, cilvēks, kurš dzīvo sev un ir gatavs iesaistīties teju jebkurā Tevis piedāvātā avantūrā.

Protams, ka viņš arī ir tas, kurš Tev palīdzēs iepazīties ar pretējo dzimumu, jo, nu, divatā vienmēr ir drošāk nekā vienam, viņš arī būs tas, kurš Tevi iedrošinās darīt kādas trakās lietas, kuras Tu, visdrīzāk, nedarītu.

Ja Tev tagad ir 30+, tad gan jau, ka esi sastapies ar vēl vienu dzīves neizbēgamību – visiem Taviem draugiem ir sievas (vai draudzenes), bērni un ir ļoti liela problēma aiziet “patusēt”. Protams, ka var sarunāt, bet tas ir milzīgs loģistikas process un bez garantijām, ka jebkurā brīdī kādam būs jāpamet pasākums.

Vecpuisis, kuram gan nav obligāti jābūt vienam, būs tas, kurš atbalstīs Tevi šādos pasākumos. Tu ar viņu varēsi aiziet uz kādu sportu, vai izdzert kādu alu. Viņš, visdrīzāk, būs arī tas, kurš (ar savu tā brīža draudzeni) pievienosies jums kādā laivu braucienā. Visdrīzāk, šai draudzībai nebūs liela “dziļuma”, taču aktivitāte un satikšanās biežums gan būs, iespējams, vislielākais no visiem.  

Sportists

Tev noteikti ir kāds draugs-sportists (varbūt, ka Tu pats tāds esi). Viņš ir tas, kas līdz riebumam ir aizpildījis savu sociālo tīklu lentas ar dažādām skriešanām, peldēšanām, svaru cilāšanām un pedāļu mīšanām. Viņš ir tas, kurš Tevi vienmēr sauc līdzi, pat, ja Tu līdz šim 100 reizes esi atteicis un turpinās saukt, pat ja 1000 reizes būsi teicis “nē”.

Šis cilvēks, visdrīzāk, būs arī tas, kurš Tevi pielauzīs uz kādu sporta aktivitāti. Vispirms vienu, tad – otru un, kas zina, varbūt, Tu kļūsi par regulāru vingrotāju! Viņš būs tas, kurš Tev dos šo iedvesmu un motivāciju, kuras Tev nav bijis. Tāpēc jau arī Tu nevingro patstāvīgi!

No otras puses – ja vingrotājs esi Tu pats, iedvesmo ar savu piemēru citus. Aicini draugus. Jā, varbūt, to jau esi 100 reizes darījis un saņēmis 100 atteikumus, bet turpini to darīt. Neuzkrītoši, bet regulāri. Tev tas arī var būt interesanti, jo šādā gadījumā pildīsi arī tādu trenera un pieredzējušākā kolēģa lomu.

Darba čoms

Nav pat svarīgi vai Tu strādā ofisā vai “laukā”, jo, skaiti kā gribi, pilnas slodzes darba laiks ir 40 stundas nedēļā jeb 8 stundas dienā. Pieņemot, ka Tu ievēro astoņu miega stundu režīmu, sanāk, ka vismaz pusi no tā laika, kurā Tu neguli, Tu pavadi darbā.

Savukārt ne mums Tev stāstīt par visām tām nebūšanām, kas var notikt Tavā darbā. Tev vienkārši vajag cilvēku ar kuru par šīm lietām varēsi dalīties un viņš varēs jēgpilni uz to arī atbildēt. Šī draudzība īsti nav tāda, ko ietilpināt klasiskā draudzības definīcijā, jo tā tikai palīdz pārdzīvot darba nedēļu, ne vairāk.

Ko no šādas draudzības vari iegūt Tu un ko gaida no Tevis? Ja tā ir īsta kolēģu draudzība, tad, protams, viena lieta ir iespēja izkratīt sirdi un būt drošam, ka tālāk Tavas domas, vismaz bez Tava akcepta neaizies, taču ne tikai. Labs darba draugs būs arī tas, kurš Tev pastāstīs kāpēc Tev nav taisnība, dos “fīdbeku” par Tavu darbu utt.,

Te gan ir jāatceras, ka darba draugs ir darba draugs un vai tas būtu kolēģis vai priekšnieks, vai arī padotais, bet vecā patiesībā – nekā personīga, tikai bizness, strādā vienmēr un veselīgai draudzībai šāds atgādinājums vienmēr ir vietā.  

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *