Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

Cilvēki ir noguruši no visiem lokdauniem, izolācijām, distancēm un visa pārējā, kas 2020. gadā tā strauji un pamatīgi ienāca mūsu dzīvē. Tāpēc ir loģiski, ka visi gaida to brīdi, kad atkal dzīve ieies normālās sliedēs un atkal varēs iet uz pasākumiem, tikties ar cilvēkiem un darīt ierastās lietas.

Tiesa, kovids nāk un, cerams, ka arī iet, bet mode nestāv uz vietas un, lai arī ar 2020. gada modes trendiem neviens tā nevarēja paspīdēt, jo, nu, nebija jau kur, 2021. gadā par modīgām tiks sauktas citas lietas. Kādas? Mēs Tev pastāstīsim kas būs modē, lai Tu pēc 2020. gada pandēmijas varētu parādīt sevi vislabākajā izskatā.

1. Funkcionālās drēbes

Funkcionālās drēbes jau labu laiku ir viena no aktualitātēm. Kas tas tāds? Tā vienkāršiem vārdiem – tās ir drēbes, kuras Tu vilktu tad, ja vēlētos ja ne glābt pasauli, tad doties kādā pārgājienā vai 48 stundu izdzīvošanas izaicinājumā, mežā.

Armijas tēma, vestes ar daudz kabatām, ērtas un platas bikses utt.

2. Jūras tematika

Jūras tematika būs tas, ko Tu, ļoti iespējams, sastapsi daudzos veikalos, jo ražotājiem šī tēma ir likusies gana interesanta, lai 2021. gada pavasarī to piedāvātu pircējiem. Kas tas būs? Nu, ja Tu atceries veco laiku bildes, kad teju katram bija fotogrāfija stilizētā jūrnieciņa kostīmā, tad šajā vasarā varēsi mēģināt atkārtot šādu bildi.

Zilie toņi, horizontālas svītras, viļņu un enkuru raksts, V-veida izgriezuma krekli, gaišas bikses un viss tādā pat garā.  

3. XX(XXXX….)L

2021. gada pavasaris ir laiks, kad droši vari atcerēties jaunību, tūkstošgades miju, kad modē bija bikses, kurās varēja ietilpt vismaz pāris nēsātāji. Taču ne tikai biksēm platums ir aktuāls, arī žaketēm, vējjakām un visam pārējam.

4.1970.

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais un modes industrijai šis teiciens ir piemērojams tik labi kā nekur citur. Gaidāmajā pavasarī, lai sekotu modei neko daudz nevajag, tik vien kā ģērbt to, kas bija aktuāls tavam tēvam vai vectēvam – 70tie un 80tie gadi.

Puķu tematika, drošas krāsas, kļošenes, lielas saulesbrilles – viss, kas tam laikam pienākas.

5.Bomberi

Nav jau tā, ka katrā sezonā par modes trendiem tiktu pasludināts kaut kas kardināli atšķirīgs, jo parasti tas ir ilgāks periods, kad kāda lieta uzņem popularitāti. Bomberi, jeb stilizētas lidotāju vējjakas, ir viena no šādām lietām.

Nav jau tā, ka tas būtu kaut kas ļoti jauns un, runāsim godīgi, pavasarī tā pat jau visi nēsā šādas jakas, taču šopavasar, skatoties ražotāju piedāvājumu, tas būs TRENDS, turklāt, šīs jakas nebūs tikai klasiskā izpildījumā, bet nu ļoti dažādas.

Šos piecus punktus var saukt par galvenajiem 2021. gada pirmās puses trendiem, kas ir nākuši un gaidāmajā pavasarī būs stila avangardā, taču tāpat ir virkne ar tendencēm, kas vēl tikai nāk un, iespējams, būs populāras tikai pēc sezonas vai divām. Protams, ka teiciens “Sekot modei nozīmē par pus solīti no tās atpalikt” ir aktuāls, taču tāpat nav slikti zināt ko gaidīt nākotnē.

Pakarinātie telefoni – Jā, tagad, tāpat kā 2003-šajā, modē būs nēsāt telefonu, kā arī vēl visādas sīklietas, ko parasti liec kabatā, iekarinātu kaklā. Daudzi ražotāji jau piedāvā savas versijas par šo tēmu.

Adītās vestes – Jau tuvākajā nākotnē mēs varam sagaidīt situāciju, kad parastā adītā veste būs nevis pirmspensijas vecuma augstskolu pasniedzēju obligāts aksesuārs, bet visu modīgo švītiņu garderobes neatņemama sastāvdaļa.

Āda – Šis trends arī pie mums nāk no ne tik senas pagātnes un 2021. gadā tas atgriezīsies mazliet citādākā izskatā. Proti, zaļā domāšana un humānisms daudziem neļaus nēsāt īsto ādu, bet mākslīgā gan būs topā. Tas nenozīmē, ka tagad visam būs jābūt tādā BDSM stiliņā, taču par kādu ādas bikšu vai jakas iegādi vari padomāt. Tas atkal vairs neizskatīsies pārāk ekstravaganti. Un tā kā paredz arī dažādu ādas rakstu un krāsu atgriešanos – vari eksperimentēt.

Ielāpu stils – jaka vai kurpes, kuras veidotas no maziem fragmentiem un tāds stilizēts “hobo fashion” (jā, tas tulkojas kā “bomžu stils”) atkal būs modē.

Kā redzams, tad nākotnē mūs gaida tieši tas, kas bija populārs un modīgs gadsimtu mijā. Protams, tas nenozīmē, ka Tev tagad būtu jārakņājas pa savu vidusskolas laiku garderobi, jo gan jau, ka kaut kādas detaļas pamainīsies, taču – tagad Tu vismaz zināsi uz ko gatavoties.  

 

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *