Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

Šodien noslēdzās Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas septītā spēļu nedēļa, kurā par galveno notikumu kļuva Pitsburgas “Steelers” palikšana par vienīgo komandu, kas šajā sezonā vēl nav zaudējusi.

NFL septītajā spēļu kārtā tikās Pitsburgas “Steelers” un Tenesī “Titans” komandas un šī cīņa, kas tika gaidīta jau pāris nedēļas, kļuva par nedēļas centrālo maču. Citādāk nemaz arī nevarēja būt, jo Tenesī stadionā tikās divas komandas, kas vēl nebija piedzīvojušas nevienu zaudējumu.

Jāsaka, ka savās mājās “Titans” neizskatījās pēc mājniekiem, jo Bens Rotlisbergers un viņa kolēģi spēles lielāko daļu bija galvenās darbojošās personas laukumā, vienā brīdī panākot pat 20 punktu pārsvaru (27:7). Tiesa, Raiens Tanehils piedurknē bija paslēpis pāris trumpjus, vispirms piespēlējot Eidžejam Braunam, kurš nogādāja bumbu ieskaites zonā pēc 73 jardu skrējiena, bet pēc tam ļaujot ieskaites zonā ielēkt Derikam Henrijam.

Spēles izskaņā gan drāmas netrūka – vispirms Rotlisbergers atdeva bumbu pretiniekiem ieskaites zonā, bet pēc tam, nonākuši labā sitiena pozīcijā, Tenesī futbolisti, jeb, ja pavisam precīzi, veterāns Stīvens Gostkovskis, kārtējo reizi pievīla savu komandu un sita garām vārtiem brīvsitienu, kas būtu panācis neizšķirtu un, visdrīzāk, liktu komandām spēlēt pagarinājumu.

Pitsburgai šī uzvara bija svarīga ne tikai tāpēc, lai veiksmīgi cīnītos par panākumu, bet arī tāpēc, ka viņi no nezaudējušo komandu pulka “atkabināja” Tenesī vienību.

Savukārt Sietlas “Seahawks” atkabinājās no perfekto komandu klubiņa pēc viesošanās Arizonā, jo nespēja noturēt 13 punktus lielo pārsvaru, ļāva Kaileram Marejam un Co sarīkot lielisku atspēlēšanos, kas 15 sekundes pirms mača beigām noslēdzās ar Zeina Gonzalesa uzvaru nesošā brīvsitiena realizēšanu.

Šajā mača abi saspēlnieki, Rasels Vilsons un Marejs, guva vairāk kā 360 jardus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, tiesa Vilsons trīs piespēles atdeva arī rokās pretiniekam, kas vienam no šīssezonas labākajiem saspēlniekiem bija sliktākais sniegums sezonā.

Interesanti notikumi risinājās ar Atlantas “Falcons” komandu, jo viņi zaudēja tāpēc, ka… guva piezemējumu. Par 2020. gadu Džordžijas štata sportā kopumā un “Falcons” zaudējumiem atsevišķi, vajadzētu uzņemt filmu, taču šoreiz stāsts ir par to, ka Teda Gērlija gūtā piezemējuma dēļ Detroitas “Lions” palika laiks vēl vienam uzbrukumam, kuru viņi arī noveda līdz rezultatīvām beigām, uzvarot maču. Ja Gērlijs nebūtu piezemējis bumbu, Atlantai būtu iespēja “nodedzināt” spēles laiku, sist vieglu brīvsitienu un uzvarēt maču.

Slikto Dalasas “Cowboys” sezonu par bezcerīgu padarīja apšaubāms un vēls Vašingtonas komandas spēka paņēmiens pret Endiju Daltonu. Teksasas komandas saspēlnieks tika pie smadzeņu satricinājuma, kas “Cowbys” vienību ir atstājis ar trešo saspēlnieku, Deinu Dinuči un vielu pārdomām.

Lielāko sagrāvi savās mājās Bila Beličeka ērā piedzīvoja Jaunanglijas “Patriots”, kuri ar 6:33 atzina Sanfrancisko “49ers” pārākumu. Pēc Toma Breidija aiziešanas “patrioti” ir uzvarējuši vien divas spēles no sešām.

Savukārt Beikers Meifīlds kļuva par vienu no nedēļas varoņiem. Pēc tam kā viņš nerealizēja pirmās piecas piespēles, pieļaujot arī vienu pārtvertu bumbu, viņš bija precīzs 22 no 23 mēģinājumiem (vienīgais neprecīzais bija bumbas nomešana zemē, lai apturētu laiku) un palīdzēja Klīvlendas “Browns” ar 37:34 pārspēt citu Ohaio štata komandu, Sinsinati “Bengals”. Zaudētāju rindās gan statistiski monstruālu spēli aizvadīja drafta pirmais numurs Džo Burovs – 406 jardi un trīs rezultatīvas piespēles, kā arī viens piezemējums un 34 jardi uzbrūkot pašam.

Visbeidzot, čempioni Kanzassitijas “Chiefs” ļoti ziemīgos apstākļos, sniegā, ar 43:16 pārspēja Denveras “Broncos”. Šajā spēlē latviešu izcelsmes futbolists Niks Kaizers notvēra divas piespēles (no divām) un guva 36 jardus, tiesa, pēc pirmā veiksmīgā tvēriena viņš pazaudēja bumbu, ko mājniekipārvērta septiņos gūtajos punktos.  

NFL, 7.nedēļa

Giants – Eagles 21:22

Lions – Falcons 23:22

Browns – Bengals 37:34

Steelers – Titans 27:24

Panthers – Saints 24:27

Bills – Jets 18:10

Cowboys – Vašingtona 3:25

Packers – Texans, 35:20

Buccaneers – Raiders, 45:20

Chiefs – Broncos 43:16

49ers – Patriots 33:6

Jaguars – Chargers 29:39

Seahawks – Cardinals 34:37

Bears – Rāms 10:24

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *