Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

Daudzi vīrieši, kas vispirms dzīvo ar mammu, bet pēc tam ātri pārvācas dzīvošanai kopā ar meiteni, ļoti bieži nemaz neorientējas daudzos praktiskas dabas jautājumos, tāpēc, ja kādā brīdī sanāk tā, ka viņam ir jātiek galā ar sevi pašam, tad sanāk dažādi brīnumi. Savukārt no šiem brīnumiem rodas leģendas par “nabaga vecpušiem”, kuriem ne drēbes mazgātas un gludinātas, ne ir ko ēst. Lai, iespējams, aizpildītu kāda zināšanu robus, ik pa laikam publicēsim nelielas piezīmes par praktiskām lietām. Ja Tu to jau zini – lieliski, ja nē – pieraksti!

Sena gudrība vēsta, ka, ja drēbes ir gana ilgi stāvējušas uz krēsla malas, tad tās atkal skaitās tīras un ģērbjamas. Protams, cilvēki dalās grupās, kur vieni ir par to, lai pēc katras uzvilkšanas reizes drēbes tūdaļ tiktu mazgātas, kamēr citi uzskata, ka drēbes jāmazgā tikai tad, ja uz tām ir redzami netīrumi. Taču, kā ir patiesībā? Protams, ja Tavu garderobi pārrauga sieva, draudzene vai mamma, Tu , visdrīzāk, vari neuztraukties par šo jautājumu, taču, ja dzīvo zvērināta vecpuiša dzīvi, tad jautājums ir acīmredzams – Cik reizes Tu vari uzvilkt savu kreklu pirms likt to veļasmašīnā?

Uzreiz jāatzīmē, ka, pretēji šķietami dzelžainajai loģikai, nav tā, ka katrs drēbes gabals ir jāmazgā pēc iespējas biežāk. Ne vienmēr ir tāda nepieciešamība, turklāt, biežas mazgāšanas reizes novedīs arī pie ātrākas drēbju izdilšanas. Tāpat, protams, viss ir ĻOTI individuāli un atkarīgs gan no apstākļiem, kādos Tu uzturies, gan no fizioloģijas, jo, protams, mēs svīstam dažādi. Taču, mēs mēģinājām visu apkopot un nonākt pie vidējiem rādītājiem, lai atbildētu – cik bieži vajag mazgāt drēbes?

MAZGĀ UZREIZ

Sāksim no tā, kas pie Tavas miesas ir vistuvāk – apakšveļas. Kā Tev pašam liekas, cik reizes Tu vari nēsāt vienas un tās pašas zeķes vai apakšbikses? Nerunājot par jau nu ļoti specifiskiem apstākļiem, tad tā ir precīzi VIENA reize. Pat ja Tev liekas, ka vēl varētu panēsāt, NĒ! Vienkārši NĒ!

Tieši tāpat ir ar sporta tērpu – pat ja Tu svaru zālē vairāk sēdi telefonā, nekā trenējies, Tu tāpat būsi nosvīdis un drēbes, kas pastāvējušas vismaz dienu sporta somā, noteikti nekļūs svaigākas. Ja negribi, lai uz Tevi zālē rāda ar pirkstu un izvairās no atrašanās Tavā tuvumā – maini drēbes uz katru treniņu un neaizmirsti, ka somu, kurā Tu tās drēbes nēsā, arī ir ja ne jāizmazgā reizi mēnesī, tad ik pa laikam jāpavēdina. 

VARI UZVILKT PĀRIS REIZES

Šis gadījums, piekritīsim, ir tāds āķīgs, jo te daudz kas ir atkarīgs no individuālajiem momentiem, taču, ja vien pastiprināta svīšana nav Tava problēma, tad uzvalka kreklu vari uzģērbt vairāk kā vienu reizi (precīzu skaitu nepateiksim, skaties pats). Bikses, kas tiek nēsātas ikdienā, un darba žakete tiek tīrītas reizi nedēļā.

Pie šīs pašas grupas var piemest dažādus šortus, T-kreklus, džemperus utt. sezonālā apģērba gabalus,  kas tiek nēsāti regulāri.

Kā arī te pat vien ir ierindojamas drēbes ar ko Tu ej gulēt, dvieļi un gultasveļa – reizi nedēļā tā būtu jāmaina.

MAZGĀ PĒC NEPIECIEŠAMĪBAS

Ja no iepriekšējām divām grupām Tev ir licies, ka ikdienai nu ir jāsastāv no nemitīgas drēbju mazgāšanas, tad šai grupai Tevi ir jānomierina, jo tās var mazgāt ne biežāk kā reizi mēnesī vai pat reizi sezonā.

Iepriekš mēs runājām, ka ikdienas bikses ir jātīra reizi nedēļā, tad džinsu auduma bikses, vismaz teorētiski, var mazgāt daudz retāk. Ja tās nav gluži Tavas ikdienas bikses, tad pat reizi pusgadā izmazgāti džinsi būtu ok. Savukārt, ja nēsā tās biežāk, reizi pāris nedēļās vai, atkarībā no nēsāšanas intensitātes, reizi mēnesī arī būs ok.

Tā kā jau pavisam drīz nāks ziema, tad cepuri, šalli un cimdus Tu arī vilksi, bet kā ir ar to mazgāšanu? Tieši tāpat – ar reizi mēnesī būtu gana.

Ziemas mēteļus un vējjakas arī vajag tīrīt, taču tas ir ļoti sezonāls un es teiktu, ka pat vienreizējs pasākums, jo pilnīgi normāli ir aiznest savu mēteli uz ķīmisko tīrītavu reizi gadā, pēc sezonas, lai pēc tam tas skapī gaida nākošo ziemu.

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *