Ievadi meklēšanas atslēgvārdus un nospied Enter.

6 klasiski matu griezumi

Vīri parasti, tomēr, ir diezgan konservatīvi un īpaši tas izpaužas visos jautājumos, kas skar viņu tēlu. Nē, protams, pēdējā laikā ir tā tendence, kad kungi sāk sekot modei un labi, ka tā, taču mode ir mode, tā atnāk un aiziet, bet skriet tai pakaļ, ja vien Tev nav 16 gadi, ir ne tikai bezjēdzīgi, bet brīžiem arī komiski.

Nedomāju, ka pateikšu ko jaunu, bet laiks, kad vīrietim atlika būt vien mazliet glītākam par blakus liānā šūpojošos primātu, lai viņš tiktu uzskatīts par pievilcīgu, diemžēl, ir aizgājis uz neatgriešanos, tāpēc arī par frizūru, kā neatņemamu tēla sastāvdaļu, ir jādomā.

Protams, tas ir viens no pašiem konsrevatīvākajiem jautājumiem, kas skar kungu izskatu, jo daudziem tās ir atmiņas par jaunību, kad konkrētās frizūras bija modē, citiem tas ir izteikti praktiskas dabas jautājums (lai nevajadzētu ik rītu veltīt laiku matu ieveidošanai), bet vēl daļa noteikti iespringšanu par matu sakārtojumu saista ar netradicionālo dzīves vērtību piekopšanu. Kopumā gan nav arī nekāds pārsteigums, ko bieži vien min paši frizieri, ka kungi ir arī daudz prasīgāki pret savu matu sakārtojumu nekā dāmas un bieži vien frizieru darbu vērtē daudz piekasīgāk. Beigu beigās, visbiežāk kungi grib izskatīties nevis modīgi, bet solīdi.

Patiesībā, lai izskatītos labi neatkarīgi no laikapstākļiem, iepriekšējā vakara uzdzīves vai valsts iekārtas, nekas jauns nav jāizdomā, bet gan jāpievēršas klasikai, tāpēc piedāvājam 6 klasiskas frizūras.

1. Slick Back – uz aizmuguri saķemmēti mati

Uz aizmuguri sasukāti un ar breolīnu ieveidoti, melns uzvalks ar mazu baltu svītras rakstu, lakādas kurpes un cigārs vienā rokā, bet otrā – Tompsona automāts. Amerikas gangsteru filmu (un gan jau, ka 30-to gadu īstenības) klasika.

Protams, ka šī asociācija ar amerikāņu gangsteriem vai jau ne tik senas pagātnes reketieriem un kriminālajiem elementiem, ir neizbēgama un, iespējams, tieši tāpēc šī frizūra arī tiek dēvēta par klasisku. Tiesa, patiesībā šī frizūra pirmo reizi par modīgu kļuva pagājušā gadsimta divdesmitajos gados, kad to izmantoja tāpēc, ka tā ļāva neuztraukties par matiem arī pēc cepures, kas tolaik bija statusa simbols, noņemšanas un frizūra izskatījās tikpat labi kā sākumā.

Problēmas ar tādu matu sakārtojumu varētu būt lokaino matu īpašniekiem, jo perfektu sasuku neizdosies izveidot, tā kā mati dabīgā veidā “pretosies”, kā arī kungiem, kuriem mati jau sāk krist ārā, šī frizūra to padarīs vēl vairāk redzamu.

2. Side Parting – malējais celiņš

Ja jau ir pieminēts “Slick Back”, tad nevar nepieminēt “Side Parting”, ko vienkārši var saukt par malējo celiņu, tā kā mati vienā pusē tiek sadalīti asimetriski un ķemmēti perpendikulāri celiņam, kas tiek izveidots.

Kāpēc to nevarēja nepieminēt? Protams, vispirms jau nu tas ir diezgan viegli izveidojams klasisks matu griezums, kas liek izskatīties solīdi, kā arī tāpēc, ka “Side Parting” tika izdomāts kā alternatīva uz aizmuguri ķemmētiem matiem.

Eksperti arī norāda, ka šāda frizūra der teju ikviena garuma matiem un ikvienai sejas formai, galvenais ir tā pareiza izveide, kur gan jāprasa speciālista palīdzība, tā kā arī matu garums, sevišķi malējās daļās, ir svarīgs.

Diemžēl, bet potenciālajiem plikpauriem no šādas frizūras, varbūt, labāk būtu izvairīties tā kā tā var novest pie smieklīga “comb over”, jeb frizūras, kad pār jau diezgan retiem matiem tiek pārsukāti daudz garāki, taču āda tāpat spīdēs cauri.

3. Mati līdz pleciem

Pirmie divi gadījumi, lai arī gana universāli, taču pamatā paredz vidējus vai īsus matus, tad garo matu īpašniekiem, lai saglabātu laba izskata un ne pārāk ilgas ņemšanās ap frizūru attiecību, der padomāt par matu griezumu “līdz pleciem”, kas gan ļauj veidot matu sakārtojumus oficiāliem pasākumiem, gan rokkoncertiem.

Sarežģītākais šādas frizūras sasniegšanā? Vajadzīgā matu garuma sasniegšana, jo reti kuram šī frizūra sanāk nogriežot “nevajadzīgo”, parasti gan līdz šādam garumam ir jātiek, pārvarot kā savas šaubas (a, varbūt, nevajag?) un arī apkārtējo neizbēgamo spiedienu. Tas gan nenozīmē, ka mati kādu gadu nav jāgriež vispār, jo tad eleganta un “savākta” tēla vietā sanāks tēls “pagalma bomzis”, taču katrreiz, kad ir ieplānots gājiens pie friziera, vēl pirms paša darba uzsākšanas ir jāpārrunā ierobežojumi, lai nenāktos visu sākt no sākuma.

4.Buzz cut

Latviešu valodā, diemžēl, nav precīza tulkojuma šādam matu griezumam, taču pēc būtības tā ir frizūra, kas iegūta pēc matu griešanas ar trimeri, no kā arī radies nosaukums – “Buzz cut”, pēc skaņas, kas pavada pašu griešanas procesu.

Līdz ar to – tāda noteikta “Buzz cut” griezuma īsti nav, jo ar to apzīmē īsi grieztus matus, taču tie var būt kā vienāda garuma viscaur, tā arī ar īsākiem sāniem un garākiem matiem galvas augšdaļā utt.

Plusi šādai frizūrai ir acīmredzami, jo to saorganizēt var kā draudzene, tā koju biedrs un, ja mazliet patrenēties, arī pats (bet to gan neiesakām). Frizūra ir praktiska un vismaz pirmajās nedēļās vienādi izskatās no rīta, pusdienās un vakarā. Laba tiem, kam darba ikdiena norit ārpus ofisa. Turklāt, un tas arī ir acīmredzami, šī frizūra arī gana labi izskatās tiem nelaimīgajiem, kuriem matu līnija sāk jau atkāpties.

Mīnusi? Ja esi sportiska apģērba stila piekritējs, tad tumšos vakaros vai rītos, apkārtējā sabiedrība var tevi pieskaitīt “gopņiku” pulkam (paši “gopņiki” gan savējo rindās tik viegli neuzņems).

5. Pompadūrs

Pompadūrs, frizūra, kas vairāk asociējas ar rokenrolu, sākotnēji bija dāmu frizūra, taču nu tā ir pārceļojusi arī līdz kungu modei. Pēc būtības tie ir gari mati galvas augšdaļā un īsi pa sāniem, kas ieveidoti tā, lai priekšā veidotu vislielāko apjomu, bet uz pakausi “noplaktu”.

Šādi matus veidot var teju ikviens, kuram ir pietiekošs matu garums un biezums, taču ir viena liela problēma – tie ir jāveido. Katru rītu. Tas ir gana ilgs process un tāpēc lielākajai daļai kungu, visdrīzāk, pietrūks pacietības.

6. Quiff – pompadūrs priekš slinkajiem

Tiem, kas grib saglabāt iespēju ik pa laikam “nošikoties” un izveidot pompadūru, tajā pašā laikā ikdienā izvēloties mazāk laikietilpīgus matu sakārtojumus, ir izdomāta arī “Quiff” variācija. Pēc būtības tas ir kaut kas starp pompadūru un “Side parting”, jeb celiņu, taču šajā gadījumā var tikt saglabāts matu garums deniņos, kā arī galvas augšā tiek panākts apjoma efekts, tiesa, ne ar matu kosmētikas līdzekļiem kā sarežģītākajā pompadūrā, bet gan izmantojot dabīgo apjomu.

Pie plusiem var pieminēt arī to, ka tam ir divas variācijas un otrā paredz krasu kontrastu starp sāniem, t.i., tos, tomēr, nogriežot. Mīnusi? Ir vajadzīgi diezgan biezi mati.

Tie bija seši klasisku frizūru piemēri. Izvēle gan jāizdara pašiem, ņemot vērā ne tikai matu raksturojumu un sejas formu, bet arī vecumu, nodarbošanos, vēlmi pavadīt laiku pie matu ieveidošanas utt.

Patiesībā vīriešu frizūrai, lai to saglabātu formā, daudz nevajag – atliek tikai matus turēt tīrus un laicīgi apmeklēt frizierus.

Atbildēt

No apps configured. Please contact your administrator.

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *